OVER TREFPUNT   |    KALENDER   |   CAFE   |   CONCERTZAAL   |   CONTACT   

HET WINTERFEEST  

Het Winterfeest, dat vroeger plaats vond onder de naam ‘tuba-concert’, is langzamerhand een traditie bij Trefpunt geworden. Zo wordt het eerste weekend van het nieuwe jaar steeds feestelijk ingezet op het plein bij Sint-Jacobs. Dit jaar werd er gekozen om samen te werken met de Gentse band Raveyards onder de werknaam Ghost/Winterfeest, een soort carrousel van korte performances in en rond de Sint-Jacobskerk. Zo ontstond een heel divers muzikaal programma waarbij de meeste bands een set speelden tussen de vijf minuten en een half uur.

Zo waren er concerten van Raveyards zelf, van Simon Segers (drummer De Beren Gieren en STADT) die solo speelde in de kerk en The Violent Husbands en Binti die een akoestische set aan het heel gezellige kampvuur brachten. Daarenboven was er het betoverende engelengezang van Love Like Birds dat gebracht werd in de vitrine van de vroegere antiekwinkel naast de concertzaal van Trefpunt. Dit alles aangevuld met videoprojecties en kunstwerken van Theloocca, Nicole Twister, Stien Bekaert, Hanse Cora en vele anderen zorgde voor een unieke, moeilijk te evenaren winterse sfeer. 

Bekijk hier alvast een video van de editie van 2014.


Praktisch

Een van de eerste weekends van het jaar. In en rond de Sint-Jacobskerk. Allerhande performances, Irish Coffee en vuur. De ideale manier om het nieuwe jaar te starten.