OVER TREFPUNT   |    KALENDER   |   CAFE   |   CONCERTZAAL   |   CONTACT   

NL / FR       Wat?        Selectie       Prijzenpakket       Winnaars 2005-2015

“Jonge Wolven – Jeunes Loups” is momenteel het enige nationaal concours voor jong muzikaal talent in België! Heb je een groep of speel je solo en wil je deelnemen aan deze hele mooie wedstrijd? Sta je te springen om je talenten te bewijzen en eindelijk door te breken? Schrijf je dan als de bliksem in.

Jonge Wolven – Jeunes Loups est le premier concours national pour des jeunes musiciens dans l’histoire musical Belge. Joues-tu de la musique dans un groupe ou solo et veux-tu participer à cette première édition légendaire? Envie de montrer tes talents au dessus la frontière linguistique? Inscris-toi alors super vite! Pour français, clique ici.

WAT?

De grens tussen Vlaanderen en Wallonië is een rift dat het Belgische muzikale landschap uiteen splijt. In alle eerlijkheid: wie in Vlaanderen weet er echt wat er zich over de taalgrens afspeelt – letterlijk? En vice versa. Bekend maakt nochtans bemind.

Trefpunt en AVS stellen zich de vraag of Vlamingen en Walen zo anders zijn dat ze elkaars muziek niet zouden kunnen pruimen. Het anwtoord luidt: “Neen, integendeel, wij denken dat we helemaal niet zo verschillend zijn. Daarom organiseren we sinds 2015 'Jonge Wolven - Jeunes Loups' Niet de zoveelste wedstrijd voor jong talent, maar het eerste echte gezamenlijke concours in de geschiedenis van de Belgische muziek.

Het concours bouwt verder op de ondertussen tienjarige ervaring van het ‘Concours der Jonge Wolven’, maar daagt nu ook deelnemers aan de andere kant van de taalgrens uit hun talent wereldkundig te maken. Blijft behouden: de Spiegeltent als arena voor deze stevige strijd, twee optredens per Gentse Feestendag - om 19u30 en 20u30 - en twee winnaars die hun concert op de laatste dag nog eens mogen overdoen. Het is dan ook belangrijk dat de deelnemers gedurende heel de Gentse Feesten beschikbaar zijn. Nieuw: een jury vol muziekkenners, een uitgebreide prijzenpot en optredens op allerhande podia.

‘Jonge Wolven – Jeunes Loups’ stelt de absurde artistieke grens tussen Vlaanderen en Wallonië aan de kaak en hoopt op termijn uit te groeien tot ontmoetingsplek en kweekvijver van en voor Belgisch talent. Trefpunt en AVS kunnen hiervoor rekenen op de knowhow en expertise van BE for Music, een engagement van twee Vlaamse en twee Waalse organisaties (Court-Circuit, Club Plasma, Poppunt en Clubcircuit) die samen actief willen werken aan een betere uitwisseling van muzikaal talent en knowhow over de taalgrens heen.